seven

Din resa

Flyg med oss

Boka ditt flyg hos BRA och res enkelt med oss.

Incheckning/Boarding

På KID har vi gate check-in. Du checkar in, lämnar bagage och boardar – allt på samma plats, i bemannad disk, precis innan du går igenom säkerhetskontrollen. Snabbt, smidigt och enkelt!
Incheckningen öppnar 60 minuter före avgång och stänger 15 min före avgång.

Vi ber dig som har behov av assistans, reser med djur, små barn, eller reser som UM, att vara på plats i god tid före avgång.

Bagage

Regler för handbagage och incheckat bagage kan skilja sig åt mellan olika flygbolag. Kontakta därför ditt flygbolag för information om mått- och viktbegränsningar, samt regler för vad du får ta med dig i ditt bagage.

Handbagage

Vätskor
Det finns en begränsning gällande vätskor i handbagaget. Varje enskild förpackning får rymma maximalt 100 milliliter. Lägg alla dina förpackningar med vätskor i en genomskinlig plastpåse som du kan visa upp vid säkerhetskontrollen.
Påsen får rymma totalt 1 liter.
Mer information om tillåtna vätskor hittar du på Transportstyrelsens hemsida

Förbjudna föremål
Läs mer på BRA:s hemsida om vad du får ta med dig i handbagaget

Incheckat bagage

Läs mer på BRA:s hemsida om vad du får ta med dig i incheckat babage

Säkerhetskontroll

När du kommer till säkerhetskontrollen ber vi dig ta ut dator, läsplatta och eventuella vätskor och lägga dem i separata backar.
Du får även ta av dig jacka, mössa, halsduk, telefon, metallföremål som stora bältesspännen, större hårklämmor och smycken, samt tömma dina fickor. Alla dina tillhörigheter röntgas sedan och du får passera metallbågen.

Resa med små barn

På KID ska det vara enkelt för alla att resa. För dig som åker med små barn har vi sulkys som du kan låna hela vägen fram till flygplanstrappan. Skötrum hittar du i både avgångs-/ankomsthall och i gaten. Skall du checka in barnvagn eller bilstol erbjuder vi möjlighet att köpa särskilda skyddande plastpåsar för detta på plats.

Bromma flygplats

Även Bromma är en lite mindre och smidig flygplats. När du landar har du kort gångavstånd till utgång och bagageband. Du som skall med anslutande flyg, följer skyltning Anslutande Flyg/Connecting Flights och går direkt in till gaterna.

Läs mer här…

Lost & Found

Tappade du bort något längs vägen? Kontakta oss

I väntan på ditt flyg

Lite mera vardagsrum

Ta dig gärna en sväng, hitta den plats som passar dig bäst att vänta in ditt flyg. En ledig fåtölj, eller en soffa om ni är fler. Utsikt över plattan, eller lite mer undanmyst. Här finns en vrå för alla – lite som ett vardagsrum. ”The Lounge” är ytterligare ett krypin där alla är välkomna att slå sig ner.
För dig som vill passa på att jobba en stund har vi bord med ladduttag och stolar med armstöd där du sitter lite extra bra.

Ta en kopp kaffe eller te – vi bjuder!

Önskar du någonting till koppen så har vi en liten kiosk vid infodisken, där du kan köpa något gott.

Passa sen på att njuta av lugnet du hittar hemma hos oss.