Jobba hos oss

 

Just nu söker vi efter flygplatspersonal (1st)

 

Kristianstad Österlen Airport söker flygplatspersonal

Kristianstad Österlen Airport är placerad vid Everöd, cirka 12 km utanför centrala Kristianstad. Flygplatsen är ett kommunägt bolag och ägs av till 91 % av Kristianstads kommun och 5% av Hässleholms kommun, Bromölla- och Östra Göinge kommun, delar på resterande 4%.

På Kristianstad Österlen Airport kan du, året runt, flyga reguljärt till och från Stockholm Bromma. Vi är en beredskapsflygplats, vilket innebär att vi inom en timme kan hantera samtlig trafik som av olika anledningar behöver landa eller starta från oss. Ambulansflyg, Räddningshelikopter och andra samhällsviktiga transporter är ett dagligt inslag i vår trafik. Utöver detta hanterar vi dagligen businessjets från olika destinationer.

Hos oss är flygsäkerheten alltid prioriterad, samtidigt som passagerarna kan förvänta sig att få personlig service på en nivå som normalt inte erbjuds på flygplatser. Vi är en liten flygplats med stora ambitioner. Vår vision är att vara och ses som världens mest kundvänliga flygplats. Vi har stort kundfokus vilket märks i vårt arbete med att minska stressen och påfrestningen som det innebär att resa.

Kristianstad Österlen Airport erbjuder en utvecklande arbetsmiljö med härliga kollegor där alla är lika värda och vi står för våra kärnvärden, Engagemang, Kompetens och Glädje. Vi är en Basic Airport vilket innebär att en tjänst hos oss innehåller många olika ansvarsområden och arbetsuppgifter, alla dagar kan se olika ut.

Vi söker nu dig som vill ha en flexibel roll enligt nedan

Som ramppersonal är du delaktig i det arbete som sker närmast flygtrafiken, det vill säga bagage- och cateringhantering till och från flygplan, avisning, toalett- och vattenservice, flygplanstankning och till det, skötsel av flygplatsens tankanläggning. Flygbolagen är våra kunder och vi försöker alltid möta deras behov genom bra samarbete, hög leveransvilja och goda kunskaper inom Ground Handling.

Arbetet som fälthållningspersonal är varierande liksom vädret och därför skiftar arbetsuppgifterna också beroende på årstid. I arbetet ingår sommar- och vinterfälthållning av vår anläggning. Vid vintersäsong innebär arbetet även snöröjning på bansystem och parkeringsområden, vilket betyder att vi gärna ser att du har vana vid att hantera stora fordon. Vidare ingår tillsyn samt underhåll av vår anläggning och våra samtliga markområden.

 

Som flygplatsbrandman ingår du i räddningsstyrkan och tillsammans med de andra bemannar du tillsammans med de andra, räddningstjänsten på Kristianstad Österlen Airport under hela ditt arbetspass. Denna position kräver ett godkännande av läkare innan du kan påbörja intern utbildning.

 

I ditt arbete som säkerhetspersonal bemannar du flygplatsens säkerhetskontroll samt utför tillträdeskontroll och patrullering. Denna position kräver ett godkännande av vår tillsynsmyndighet.

 

Eftersom samtlig personal på flygplatsen arbetar integrerat över enhetsgränser så omfattar ditt uppdrag även andra på flygplatsen förekommande uppgifter. Dagligen utförs underhåll av fastighet, fordon och övrig utrustning på flygplatsens anläggning. Då vi också är en mötesplats och arrangerar en hel del event, kommer du bli involverad i förberedelser och även deltaga som representant för flygplatsen i dessa event.

 

Du som person:

 

Vi söker dig med tekniskt intresse samt giltigt B- och C-körkort. Du är praktiskt lagd, gärna erfarenheter av fordonsunderhåll, entreprenörskap eller elarbete och det är meriterande om du har god körvana och kan hantera större fordon.

För tjänsten krävs att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket samt har goda kunskaper i engelska. En grundläggande datorkunskap är även det en fördel då det förekommer en hel del olika arbetsmoment som inkluderar datorhantering.

 

Arbetet innehåller fysiskt ansträngande moment vilket förutsätter att du trivs med ett fysiskt aktivt arbete och har en fysik som möter upp till detta. Att klara våra fysiska tester för flygplatsbrandman är en förutsättning för att arbeta hos oss. Om du redan är utbildad flygplatsbrandman, insatsledare eller om du tidigare arbetat som del- eller heltidsbrandman är detta meriterande.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi värdesätter att du är lyhörd för verksamhetens behov, van att ta eget ansvar samt har förmåga att ta initiativ. Du är bra på att planera, har ett strukturerat arbetssätt, hanterar oförutsedda händelser på ett flexibelt sätt och har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs i mötet med människor och ser service som ett naturligt inslag i ditt arbete. Vi arbetar i en tidspressad miljö emellanåt där alla måste samspela mot ett gemensamt mål och allas individuella bidrag är en förutsättning för att vi som grupp ska lyckas.

 

Övrigt:

 

Alla anställda genomgår en säkerhetsprövning enligt § 14 säkerhetsskyddslagen (1996:627). En godkänd säkerhetsprövning krävs för tjänsten.

Tjänsten är en heltids- och tillsvidareanställning och du kommer att arbeta skift med varierande arbetstider vilket kräver att du är flexibel. Flygplatsen ligger ca 2 mil utanför Kristianstad, i Everöd. Tjänsten är en tillsvidaretjänst hos Kristianstad Airport som inleds med 6 månaders provanställning.

Lön enligt kollektivavtal med Transportarbetarförbundet avd. 46.

 

Vi tillämpar löpande urval då tjänsten behöver tillträdas så snart som möjligt.  

Sista ansökningsdag 31 oktober.

Ansökan och eventuella frågor görs till rekrytering@kidairport.com